donderdag 11 augustus 2011

Enkele dagen samen :)

9-08

Vandaag werd de dag tijdens de briefing al gecancelled.  Dan maar op zoek naar een slecht weer activiteit.  Eerst werd er gedacht aan rodelen maar het werd Indoor-karten.  Blijkbaar waren we niet de enige die op dit idee kwamen.  Prompt werd een JWGC-race gehouden.  En de Belgen blonken uit J  3 plaatsen in de top 5.  Dit belooft voor de volgende dagen.  Morgen waarschijnlijk de eerste wedstrijddag!  Eindelijk J  Op tijd gaan slapen…

10-08

Yes de eerste wedstrijddag is daar.  Eerste start om 12 uur en meteen een mooie opdracht.  Clubklasse mag voor 270 km uit de blokken, de standaard mag er zelfs 321 km doen.  Tijdens het starten van de standaard brak er een lak 19 uit en lag het starten voor 20 min stil.  Deze zullen ze later te kort komen om de opdracht rond te krijgen.
Onze clubklasse mannen vlogen af en het ging goed.  Na het eerste keerpunt een 110 km/u gemiddeld, dat belooft.  Helaas werd het hierna een stuk lastiger en ging het een stuk trager.  Rik kwam al snel laag te zitten en er zat niks anders op dan de cirrus na 98 km buiten te zetten.  Niel en Jochen konden gelukkig verder vliegen.  Jammer genoeg moest Niel ook uit het veld gehaald gaan worden.  Jochen kwam rond en hield er een vijfde dagplaats aan over.  Een zeer mooi resultaat.  Dan de standaard-klasse.  De opdracht voor deze mannen was net iets te groot.  De eerste vloog 300 van de 321 km, de 20 min verlies in de start …  Jeroen kwam iets meer dan 200 km ver en zette toen de LS8 aan de grond op een vliegveld.  Hier kon hij een terugsleep regelen en zo was hij ’s avonds op een mooi uur terug thuis.  Al bij al een mooi resultaat voor de Belgen, veel geleerd en een vijfde dagplaats.

11-08

Vandaag staat wedstrijddag 2 op het menu.  Het weer ziet er minder uit als gisteren.  Dikke cirrus plukken schermen grote gebieden af. Eerste start werd voorzien om 12u maar uiteindelijk zijn we er aan begonnen om 13u45.  Al gauw werd duidelijk dat de stijgwaardes alles behalve goed waren.  Er ontstonden een paar groepen waar de volledige club-klasse in hing.  Snel werd er beslist om de standaard-klasse niet op te slepen. En te wachten totdat het beter werd.  Jammer genoeg gebeurde dit niet en er zat niks anders dan de dag voor beide klasses te cancellen.  Toch een verdienstelijke poging.  Morgen hopelijk beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten